De geschiedenis van Van Erp

Foto
De grootvader van Herman en Gerard van Erp nam in 1920 de slijterij aan de Grote Kromme Elleboog 16 over van Hooghoudt. Hooghoudt ging zich verder richten op het produceren van gedestilleerd. Grootvader Hermannus van Erp was daarvoor werkzaam bij een apotheker waar hij in aanraking kwam met de handel in wijn.
In die tijd was het gewoon dat de apotheker naast medicijnen ook wijn verkocht. Naast zijn werk in de slijterij was hij actief in de gemeenteraad van Groningen en kwam veel van het werk in de winkel voor rekening van zijn vrouw. Hermannus overleed vlak na de oorlog, nadat hij op de Grote Markt aangereden was door een fietser, toen hij na een raadsvergadering op weg was naar huis. Zijn zoon Antoon van Erp nam, noodgedwongen, op jonge leeftijd de winkel over.

Antoon pakte de zaak voortvarend op en ging zelf destilleren en vaten wijn uit Frankrijk importeren. Zijn zoon Herman nam op zijn beurt de zaak van Antoon over en ging zich o.a. toeleggen op speciaalbier en het verkopen daarvan aan de horeca. Toen dit een grote vlucht ging nemen kwam zijn broer Gerard ook in de zaak en bouwden ze de groothandel verder uit.

In 2010 is de groothandel verkocht en is Gerard verder gegaan met de slijterij in Groningen en ondanks dat het ernaar uitziet dat er geen opvolging is vanuit de familie besloot Gerard toch uit te breiden met een tweede winkel. Deze winkel is gevestigd aan de Raadhuisstraat 11 in Roden. Gerard heeft al zijn kennis en ervaring voor zoveel als mogelijk gedeeld met Tom en René.

De dagelijkse gang van zaken in Groningen in handen van Tom Brouwers die overigens bijna 40 jaar in dienst is. In Roden is René Walda de man die de zaak bestierd. Gerard doet nu nog uitsluitend de administratie en stuurt op afstand aan. Af en toe treft u hem nog in de winkel. 

Gerard van Erp

Hij is eigenaar van de slijterijen in Groningen en Roden. Hij stuurt aan, doet de administratie en deelt zijn kennis.
Af en toe staat hij nog in de winkel en geniet hij van het geven van advies over wijnen en whisky.
Passies zijn koken, tuinieren en Welsh ponies.

Rene Walda

René runt de zaak in Roden.
Hij is al ruim twaalf jaar in dienst. Hij heeft veel algemene vakkennis.
Of het nu over bier, wijn of whisky gaat, hij kan veel over de achtergrond of het ontstaan van het product vertellen.
In zijn vrije tijd is hij ook altijd in zijn vakgebied bezig.Hij bezoekt verschillende proeverijen en hij leest ook graag vakbladen. De tijd die overblijft brengt hij door bij zijn kickboxvereniging. 

Tom Brouwers

Tom is uw vaste aanspreekpunt in onze winkel in Groningen.
Hij is al vanaf oktober 1980 in dienst bij Van Erp.
Eerst jaren als chauffeur, nu al weer heel lang in de winkel in Groningen.

Tom is gespecialiseerd in gedistileerd en whisky in het bijzonder.

Jolanda van den Bosch

Jolanda is sinds maart van dit jaar in dienst. Ze werkt enkele dagen per week in Roden. Ze helpt graag in de winkel al werkt ze ook aan administratieve zaken.

In haar vrije tijd is ze vaak met haar jachthond op pad.

Vincent Hofman

Vincent werk sinds september 2017 bij ons. Hij ondersteunt Tom in de winkel in Groningen.

Hij is gespecialiseerd in speciaal bier.