Over Van Erp

DSC01079Al vier generaties Van Erp voorzien, vanuit hun karaktervolle winkel aan de Grote Kromme Elleboog 16 te Groningen, het Noorden van gedistilleerd, prachtige wijnen en vele speciaal-bieren. De grootvader van de huidige eigenaar nam de zaak in 1920 over van de bekende jeneverstoker Hooghoudt. In 1948 kwam zoon A.P. van Erp aan het roer, en een jaar of dertig later zijn zonen, Herman en Gerard. Sinds april 2010, heeft Gerard van Erp naast de winkel in Groningen een prachtige zaak in Roden aan de Raadhuisstraat 11.

Het wijnassortiment is door strenge selectie en veelal rechtstreekse import bij kleinere producenten, onderscheidend, innovatief en heeft een zeer gunstige prijs / kwaliteit verhouding. De selectie van de wijnen wordt uitgevoerd door Han Stiekema en Gerard van Erp in samenspraak met de bedrijfsleiders, voor Groningen Tom Brouwers en voor Roden René Walda. De winkels stralen een prachtige sfeer uit. Mooie wijnen en kwaliteitsdranken met maar liefst 300 soorten whisky en vele andere distillaten voor de fijnproever zoals, likeuren, Grappa, Eau de Vie, Rum, Tequila, Wodka, Calvados, Armagnac en Cognac.

Grote bekendheid geniet Van Erp door het zeer grote aantal (500) binnenlandse en buitenlandse speciaal-bieren. U kunt onze wijnen ook bestellen via deze website. Uiteraard kunt u onze wijnen en whisky’s proeven op onze proeverijen in mei en november.

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten op onze whisky of wijn proeverijen..