Nau Mai Sauvignon Blanc Blush 75cl
Nau Mai Sauvignon Blanc Blush 75cl
Een stijlvolle rosé met een elegante lichte kleur. Het fijne rode fruit domineert in het smaakpalet, aangevuld met grapefruit. Verfrissend in de mond met een zachte afdronk. De sauvignon...
ā‚¬Ā 9,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een stijlvolle rosé met een elegante lichte kleur. Het fijne rode fruit domineert in het smaakpalet, aangevuld met grapefruit. Verfrissend in de mond met een zachte afdronk.
De sauvignon blanc druiven worden in de koelte geplukt en ondergaan een vergisting op een temperatuur tussen de 19 en 17 graden. Op deze manier komt de ware expressie van het fruit naar voren. Na de vergisting wordt er 5% merlot toegevoegd aan het sap. Hierdoor krijgt de wijn een lichtroze kleur met geuren als aardbei, appel en grapefruit.
De Nieuw-Zeelandse Nau Mai Sauvignon Blanc is afkomstig uit Marlborough. Deze wijnstreek bevindt zich op het noordelijkste punt van het Zuidereiland. Het grootste en bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. In 1973 werden de eerste druivenstokken aangeplant in Marlborough. Het wijnbouwgebied van deze streek beslaat tegenwoorden meer dan 11.500 hectare. de regio produceert maar liefst 81% van alle Nieuw-Zeelandse wijnen. De wijnen uit deze regio gemaakt van (de grootste aanplant) Sauvignon Blanc, behoren tot de top van de wereld. Door relatief grote temperatuurverschillen overdag en 's nachts ontwikkelen de druiven levendige, fruitige aroma's. Hieraan ontleent de wijn zijn duidelijke herkenbaarheid: zeer uitgesproken en kruidige wijnen, met mooie frisse zuren en erg herkenbare aroma's van tropisch fruit.
Vakmanschap sinds 1920. Van Erp Dranken is ook uw online slijterij. U kunt in onze webshop dezelfde service, kennis en passie voor het vak verwachten als in onze slijterij.