Nau Mai Sauvignon Blanc 75cl
Nau Mai Sauvignon Blanc 75cl
Een zeer frisse en uitbundige geur van citrus, tropisch fruit en vers gemaaid gras. Volle smaak die rijk is aan verleidelijke fruitige indrukken. De druivenranken groeien op een bodem van...
ā‚¬Ā 9,99
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een zeer frisse en uitbundige geur van citrus, tropisch fruit en vers gemaaid gras. Volle smaak die rijk is aan verleidelijke fruitige indrukken.
De druivenranken groeien op een bodem van steenachtige klei. De druiven worden geoogst, ontsteelt en geperst. Het geperste sap ondergaat een gecontroleerde vergisting op een lage temperatuur. Op deze manier worden de aroma’s van de druif behouden in de uiteindelijke wijn.
De Nieuw-Zeelandse Nau Mai Sauvignon Blanc is afkomstig uit Marlborough. Deze wijnstreek bevindt zich op het noordelijkste punt van het Zuidereiland. Het grootste en bekendste wijnregio van Nieuw-Zeeland. In 1973 werden de eerste druivenstokken aangeplant in Marlborough. Het wijnbouwgebied van deze streek beslaat tegenwoorden meer dan 11.500 hectare. de regio produceert maar liefst 81% van alle Nieuw-Zeelandse wijnen. De wijnen uit deze regio gemaakt van (de grootste aanplant) Sauvignon Blanc, behoren tot de top van de wereld. Door relatief grote temperatuurverschillen overdag en 's nachts ontwikkelen de druiven levendige, fruitige aroma's. Hieraan ontleent de wijn zijn duidelijke herkenbaarheid: zeer uitgesproken en kruidige wijnen, met mooie frisse zuren en erg herkenbare aroma's van tropisch fruit.
Vakmanschap sinds 1920. Van Erp Dranken is ook uw online slijterij. U kunt in onze webshop dezelfde service, kennis en passie voor het vak verwachten als in onze slijterij.